Életmód

10 év után találkozhatott megmentőjével

A 2005-ös Katrina hurrikán idején mentette meg a férfi az akkor 3 éves kislányt. 10 évvel később, a napokban újra találkoztak, és elkészült ugyanaz a fotó is. Ahogyan arról a férfi nyilatkozott, bizonyos szempontból a kislány is megmentette őt.

Mike Maroney őrmester 2005-ben a New Orleanst elsöprő Katrina hurrikán idején bajtársaival együtt szolgált a városban. Az ejtőernyős katona egy 3 éves, színes bőrű kislány életét mentette meg akkoriban. A kislány boldogan ölelte magához a férfit, miután az helikopterrel elvitte őt a családjához. “Ez az ölelés feltöltött, és mintha egy kis ezüst csíkot kaptam volna, a reményt… sokszor átsegített a nehéz időkön, az életemet változtatta meg” mondta a főtörzsőrmester, aki elhatározta, megkeresi a családot.

A találkozás hosszas keresés után 10 évvel később, szeptember elején megvalósulhatott – egy újabb boldog öleléssel: “bárcsak el tudnám magyarázni, mit jelentett nekem az a korábbi ölelés. Ez a kis gesztus átsegített a legnehezebb pillanatokon is. Te sokkal inkább mentettél meg engem, mint én téged.”

Sajnálatos módon mindkét családnak jelentős károkat okozott a 2005-ös hurrikán. Az őrmester olyan sérüléseket szerzett, hogy máig sem szolgálhat. Éppen ezért is mindannyiuknak óriási meglepetést okozott, amikor egy-egy 10 ezer dollárról szóló csekket vehettek át.

10 év után megmentőjével találkozott

További cikkek megment témában az NLCafén

Forrás: People

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top