Életmód

Azért nem tudok lefogyni, mert nem tudom magam vékonynak képzelni

Életmódváltás tudatosan – mi az, ami eszünkbe jut elsőre? Helyes táplálkozás, sport, képeken fehér fogakkal mosolygó, salátát evő nők, kifacsart, mosolygós jógapozíciók.

A legnehezebbet ugyanakkor szeretjük elfelejteni. Az utóbbi időben igyekeztem végiggondolni, hogy mi az, amin eddig rendszeresen elbukhattam, és eszembe jutott az, hogy látom magam. Persze, a testkép, szinte el se tudom képzelni, milyen volnék vékonyan, ha csukott szemmel elképzelem magam, mindig az az enyhén duci, derék nélküli lány jut az eszembe, aki sminkkel és a szép hajával próbálja magát szépnek láttatni.

Azért nem tudok lefogyni, mert nem tudom magam elképzelni vékonynak

Eszembe jut, hogy mindig irigykedve tekintettem a vékony nőkre, a barátnőimre, akik velem szemben soha nem küzdöttek súlyproblémákkal. Aztán eszembe jut, hogy az elmúlt években a testemhez való viszonyom két véglet közt mozgott, az egyik, mikor szerettem volna vékonyabb, szebb bőrű, nagyobb mellű, kerekebb fenekű, homokóra alkatú lány lenni, és nem tudtam magam elfogadni, nehezen merészkedtem ki bikiniben, és örültem a kellemes őszi időnek, mikor a legelőnyösebb szoknyákban járhattam. Ezekben az időszakokban inkább elbújtam volna, vagy azt mondtam, hogy végül is nem számít különösebben a külső, okos vagyok, kedves vagyok, ez a lényeg.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top