Életmód

Őszi megújulás – tervezd meg most!

Hát lassan megint itt az ősz… Bevallom, én imádom. Nemcsak mert ősszel van a szülinapom, hanem mert az újrakezdést juttatja eszembe. Most te is újrakezdheted, pontosabban szólva megújulhatsz!

Habár nem voltam soha éltanuló, de a nyár végén mégis vártam a sulit, az új, tiszta tankönyveket, az új tolltartót, az újdonságokat, új embereket, új találkozásokat és új lehetőségeket. A felnőttek szilveszterkor kezdenek új évet, de a gyerekek (és a gyermek-énünk) szeptemberben!

És a fitnesz világában is újjáéledést jelent az ősz: az edzők várják vissza elcsatangolt vendégkéiket a nyaralásból, az edzőtermek megint felpörögnek, a szabadban edzés már nemcsak reggel 8-ig és este 7 után lehetséges a kánikula miatt…

Vége a villámdiétáknak, amit a nyaralás előtt iktattunk be, és vége a lángos- és palacsintazabálós, fetrengős nyári lazulásnak. Egyszóval: ősszel újrarendezzük a sorainkat, gyerek megint oviban, suliban, jut 2 percünk magunkra.

Ezt a 2 percet áldozzuk most az életünk életmód rovatának, vagyis

  • Döntsük el most, hogy tavasszal akarunk-e majd elégedetten, fitten feszíteni, vagy megint őrjöngősen koplalni kezdünk, hogy ledobjunk úgy 10-20 kilót néhány hét alatt?
  • Ha az előbbire tettük le a voksunkat, akkor határozzuk el magunkat MOST, ŐSSZEL az életmódváltásra…
  • …ami jelent néhány változtatást az étrendünkben és némi mozgást.
  • Ha valamelyikkel kapcsolatban nincsenek pontos ismereteink (mit, hogyan, mikor, hol, stb) kérjük hozzá edző, dieteikus segítségét.
  • Gondoljuk át most (aug. utolsó hetében) a teendőket, hogy szeptemberben már módszeresen nekiláthassunk a megvalósításnak!

Milyen teendőket érdemes átgondolni? Tudd meg a Fitneszanyu blogról!

Őszi megújulás - tervezd meg most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top