Életmód

Miért nem tartjuk be a szabályokat a családban?

Mi, magyarok nem szeretjük, ha megmondják nekünk, hogyan kell élnünk az életünket. Lazán átfutunk a zebrától 20 méterre az utcán, 10 éves gyerek kezében vígan füstöl a cigaretta, és a legnagyobb bátorsággal ugrunk fejest a bányatóba...

Manapság már nincs is becsülete az adott szónak, a másokhoz való alkalmazkodásnak vagy éppen a lojalitásnak. Sajnos nincs ez másképpen gyakran családi körben sem. A család egyes tagjai mártírként robotolják végig az életet, hogy a többieknek mindenük meglegyen, amit azok természetesnek vesznek és ki is követelik maguknak.

Miért nem tartjuk be a szabályokat a családban?

Nemrég Salzburgban láttunk egy ajándéküzletben egy táblát, amin családi szabályokat olvashattunk. Ha mindössze érzelgős-szenvelgős falvédős szöveg lett volna rajta, szót sem érdemelne az egész. Ehelyett azonban praktikus és bölcs tanácsokat kapunk, úgyhogy érdemes átfutni a – nem is túl hosszú – listát, amit a Nemzet napszámosa blogon találsz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top