Életmód

Jóga földön, vízen, levegőben

Az ember lánya ugye először szilárd talajon próbálkozik. Aztán pár évi "földi" gyakorlás után ellenállhatatlan vágyat érez a másik kettőhöz is...

A hagyományos jóga után tettem egy kísérletet az antigravity jógával is, és bár nagyon megtetszett, viszonylag kevés helyen volt elérhető és még az erőnlétem sem volt az igazi hozzá, úgyhogy a hammock (selyem függőhinta) helyett maradtam a szépen a földre terített jógamatracnál. 

Ugyanakkor a víz az én igazi elemem, amely mindig is vonzott: folyó menti kis településen nőttem fel, gyerekkoromban nagyon sokat és kedvvel úsztam, és a mai napig imádok patak/tó/folyó/tenger/óceán partján csak ülni, és nézni a vizet, ez mindig megnyugtat, kikapcsol. Így aztán, amikor először hallottam a SUP-jógáról, rögtön tudtam: ez az én műfajom lesz. És hogy ezt már kis hazánkban, a Balatonon is lehet űzni? Alig vártam, hogy Siófok felé vehessem az irányt. Naplementés jógára jelentkeztem be a SUPport csapatához, a SUP Yoga & SUP Fitness-be.

Jóga földön, vízen, levegőben

A SUP-ról röviden: A Stand up paddling (vagy rövidítve csak SUP, magyarul talán az “állószörf” a legjobb kifejezés) annak ellenére, hogy viszonylag fiatal sportág, már most nagyon népszerű az egész világon. Akárcsak a szörfözés más ágai, a “stand up paddle” is Hawaiiról indult,  ahol a szörfdeszkán állva-evezve tanítottak a szörfoktatók. A nagy öregek még ma is aktívan űzik ezt a sportot, csak annyi a különbség, hogy ma már a fiatalok segítenek nekik cipelni a deszkáikat.

Bloggerünk tapasztalatairól a Reni Jógája blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top