Életmód

Világrekordot döntött a 95 éves szegedi úszó

Miközben Hosszú Katinka világcsúcsától volt hangos a sajtó, a 95 éves Bánki Horváth Béla is világrekordot döntött Kazanyban a World Maters bajnokságon.

Fantasztikus sportteljesítményt nyújtva Bánki Horváth Béla aranyérmes lett a Kazanyban zajló World Masters bajnokságon. A 95 éves szegedi férfi a 95–99 éves korosztályban a 200 méteres hátúszás 21 éves világrekordját döntötte meg 5 perc 24,2 másodperces úszásával.

Világrekordot döntött a 95 éves szegedi úszó

A vb hivatalos honlapja interjút készített a magyar győztessel. Az első kérdésre, hogy hogyan érzi magát, Béla bácsi így válaszolt: “Nagyszerűen. Frissen, egészségesen. Őszintén szólva nem gondoltam verseny közben, hogy ilyen jó időt fogok úszni. A víz tökéletes volt, így sikerült megdöntenem a csúcsot.”

Bánki Horváth Béla 23 évvel ezelőtt indult először masters világbajnokságon, azóta 13 aranyat nyert. Kiváló fizikumának és sikerének titka a jó táplálkozásban, az egészséges életmódban és a rendszeres sportolásban rejlik. Az idős sportoló minden másnap 800 métert úszik és minden reggel tornázik.

És hogy mit üzen a fiataloknak? “Hogy sportoljanak sokat, és hobbiként tekintsenek rá!” – adta hírül a VS.hu.

Gratulálunk mi is a különleges sikerhez!

További Kazany témájú cikkek az NLCafén

Fotó: World Masters, Kazany

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top