Életmód

Mérnöklányok tiltakoznak az előítéletekkel szemben

Csinos és okos mérnöklányok a közösségi médiában tiltakoznak az őket sújtó előítéletek ellen. Az a vád ellenük, hogy vonzó külsejüknek köszönhetik munkahelyükön a magasabb beosztást.

Számtalan előítélet kering, mely szerint a férfias szakmát űző nők kemények, vagy híján vannak a nőiességnek, esetleg épp ellenkezőleg: vonzó külsejüket használják fel, hogy jobb feladatokhoz jussanak.

Amikor néhány nappal ezelőtt a fiatal mérnök, Isis Wenger közzétette esszéjét a nőkkel és a munkával kapcsolatos tapasztalatairól a közösségi médiában, néhány kommentelő azt vetette a szemére, hogy “túlzottan szexi”, és biztosan mindent megtesz azért, hogy figyelemre méltó külsejét felhasználja a munkája során.

Csinos és okos lányok tiltakoznak az előítételek ellen

Isis felháborítónak tartotta a megjegyzéseket, és természetesen visszautasította a vádat, mely szerint visszaélne vonzó megjelenésével. Az előítéletekre adott válaszában leírta, természetesen nem minden munkatársnője olyan csinos, mint ő, ugyanakkor még a férfi kollégái sem tulajdonítják csupán külsejének a cégnél kapott beosztását. Munkáját rátermettségének, tudásának köszönheti.

A fiatal lány válaszára posztáradat indult el az oldalon. Előítéletekkel jócskán szembesülő sikeres lányok osztották meg fotóikat, és csatlakoztak Wenger mellé. Nemcsak mérnök végzettségűek, színes bőrű, sőt meleg lányok is támogatják Isist.

További cikkek előítélet témában az NLCafén

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top