Életmód

6 tanács kismamáknak

Gyermeket vár egy barátnőd, rokonod, ismerősöd, munkatársad? Másképp viselkedik, mint ahogy szokott? Nem úgy reagál, ahogy megszoktad? Nézd el neki!

Ha az ember lánya gyermeket vár, a világ azt várja tőle, hogy a nap összes percében érezze magát nagyon jól, szálldosson a fellegekben, hiszen áldott az ő állapota. Ha nem így érzi, akkor szégyellje el magát mélységesen, panaszkodni pedig tényleg ne merjen. Meggyőződésem, hogy ilyet egyébként az mond, aki sosem várt még gyermeket, vagy önmagának is hazudva a negatív élményeket letagadja.

Vannak olyan dolgok, amiket “nem illik” érezni, gondolni, kimondani meg aztán végképp. Ezzel én nem értek egyet. Akár tagadjuk, akár bevalljuk, bizonyos dolgok hozzátartoznak a gyerekváráshoz akkor is, ha nem kellemesek, ezeket pedig a kismamák környezetében lévőknek is el kell fogadni:

1. Rossz közérzet

Ha szerencsés vagy, csak az első pár hónapban rossz a közérzeted. Teljesen normális, ha a “Hogy vagy?” kérdésre nem azt válaszolod, hogy kicsattansz a boldogságtól, hanem attól függően mész bele részletesen, hogy mennyire ismered a kérdezőt. A “Megvagyok” vagy a “Nem túl fényesen” a legjobb, amit mondhatsz.  

2. Éhség

Enned kell. Azonnal. Függetlenül ebédszünettől, vacsoraidőtől. Sokszor keveset. Több helyett kell enned, de nem egyszerre. Az képtelenség. A gyomrod kisebb a szokásosnál. Nem tudsz megenni egyszerre több adagot. Egyet sem. Nem egyszerre. Ha viszont rád tör az éhség, akkor nincs mese. 

3. Ingerültség

Alapesetben attól, mert nem vagy jól. Ehhez jön, hogy állandóan éhes vagy, az éhes ember pedig ingerült. A hormonokról nem is beszélve.

Folytatás a Házisárkány blogon!

6 tanács a kismamáknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top