Életmód

Neked mi a boldogságpraktikád?

Napok óta elmélkedem ezen a kérdésen. Sokszor, sokféleképp kaptam már meg azt a "kritikát", hogy hogyan lehetek én mindig ilyen boldog, mosolygós és elégedett az életemmel.

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nekem ne lennének rossz pillanataim. Azt sem jelenti, hogy nem szoktam szomorkodni, sírni.  Akkor mégis mi a különbség?  Egy filmbéli jelenet jutott eszembe. 
Robert Downey Jr. mint Sherlock beszélget barátja, dr. Watson menyasszonyával. A hölgy azt mondja: “Egy kicsit furcsának találom, hogy olyan nagy hangsúlyt fektetnek minden apró részletre, szerintem ez túlzás.” Mire Sherlock rögtön közbevág: “Az apró részletek fontosságát nem lehet eltúlozni.”

Valahogy én is így vagyok ezzel. Nem egyedül jöttem rá, akkor alakult ki ez a fajta rutin, amikor dilidokihoz jártam. Nagyon sötét időszaka volt életemnek, és ő tanított meg arra, hogy igenis találjam meg minden napomban azokat az apróságokat, amiktől boldog lehetek még akkor is, ha összecsapnak a fejem felett a hullámok. Hogy miért? Mert így még egy tragédiát is könnyebb túlélni. 

Neked mi a boldogság-praktikád?

Hogy mik ezek az apróságok?  Vannak állandó kedvenceim, mint a főzés. Ez nem mindig jelenti azt, hogy jól bevásárolok és aztán órákig sürgölődöm a konyhában. Szimplán csak az is képes feldobni, ha összehozok egy finom reggelit, ami jól sikerül, élvezettel elfogyasztom, miközben belemerülök egy jó könyvbe, és máris könnyebben indul a napom…

További boldogságpraktikák a Sorskerék blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top