Életmód

10 ok, amiért megéri sokat mosolyogni

Az élet nem mindig fenékig tejfel, nem mindig süt ránk a nap, de attól még lehetünk jókedvűek. Sőt! Igyekezzünk mosolyogni annyiszor, amennyiszer csak lehetséges! Hogy miért? Mutatjuk!

Szexisebbnek érezheted magad

A mosoly lehet a legfőbb vonzerőd! Kutatások kimutatták, hogy a férfiak szebbnek és szimpatikusabbnak találják azokat a nőket, akik mosolyra húzzák a szájukat. Akkor is, ha nem viselnek semmilyen sminket. 

Fiatalabbnak tűnhetsz

Egy őszinte mosoly során a járomcsonti izmaid megemelik a szád sarkát. Ráadásul a szem körüli izmaid is megmozdulnak, melyek hatására az orcád lesz édesen kerekded.

Magabiztosabbnak tűnhetsz

A nevető, mosolygós emberek mindig magabiztosságot sugallnak.

10 ok, amiért megéri sokat mosolyogni

Tovább élhetsz

A gelotológusok szerint az őszinte mosoly és nevetés jótékonyan befolyásolja az immunrendszert, csökkenti a fájdalmat, oldja a stresszt, javítja az emésztést és csökkentheti a vérnyomást is.

Ellazulhatsz

Amikor nevetünk, a be- és kilégzés intenzitása megsokszorozódik. A szívverés először felgyorsul, majd lelassul – ez eredményezi a vérnyomáscsökkenést. A vázizomzat megfeszül, majd folyamatosan ellazul, ez az egész test jobb vérellátásához vezet. Ez az állapot hasonlatos a relaxáció során érzett ellazult állapothoz. Végül a fájdalomcsillapítóként is ismert endorfin – boldogsághormon – szabadul fel, amit egyébként csak ritkán lehet a vérben kimutatni, például hosszan tartó futás után.

Hogy még miért? Tudd meg a Femme blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top