Életmód

Nem hajlandók szoknyát viselni a skót pincérek

Fellázadtak a skót szoknya viselése ellen a pincérek egy skót sörözőben, mivel elegük lett abból, hogy a női vendégek folyton zaklatják őket.

Az Inverness városában működő Hootananny pubban a pincérek eddig skót szoknyában szolgáltak fel, hogy minél autentikusabb legyen a hangulat, ám most úgy döntöttek, hogy ennek vége. Arra hivatkoznak, hogy a női vendégek állandóan rángatják, felhúzogatják a szoknyájukat, ami egyszer lehet, hogy vicces, ám ha folyamatosan el kell viselni, úgy már igencsak zavaró. Különösen olyankor, amikor nagy a forgalom a sörözőben, folyton tele a kezük, és gyorsan kellene dolgozniuk.

Nem hajlandók szoknyát viselni a skót pincérek

A söröző alapítója, Kit Fraser a személyzet pártjára állt a kérdésben, szerinte ugyanis “nyílt szexizmus”, hogy a női vendégek felemelgetik a pincérek szoknyáját. Épp ezért engedélyezte nekik, hogy mostantól nadrágban dolgozzanak.

A Skót Engedélyezett Kereskedelmi Társulás szintén támogatja a pincérek döntését. Egyik képviselőjük, Ramsay McGhee úgy fogalmazott: egyik nemnek sem kötelessége elviselni az ilyen jellegű zaklatást a munkahelyén.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top