Életmód

Diétabakik, amiket te is elkövetsz

Ne együnk péksütit, kerüljük a cukros ételeket, a szénhidrát a ördög – ugye, ezeket mind ismerjük? Hiszen ennél általánosabb diétás jó tanácsok nem is létezhetnének.

A fogyásod mégsem sikeres, holott ezt a diéta-szentháromságot keményen betartod. Érdekel, hogy mi a hiba? Tudtad, hogy abból, amiről úgy hisszük, egészséges, kétszer annyit eszünk meg valójában, mint az eggyel egészségtelenebb verzióból? Például, ha a sima fehér lisztes tésztából csak fél adagot ettél eddig, akkor a teljes kiőrlésű durum tésztából egy egész tányérral is megehetsz, gondolván: ez egészséges! Igen, csakhogy szénhidrát mindkettőben van, így kb. ugyanott tartasz, mintha fehér tésztát ettél volna.

Diéta bakik, amiket te is elkövetsz

Hajlamosak vagyunk a gyümölcsökkel is túlzásba esni. Ezek egészségesek, ez tény, ahogyan az is, hogy tele vannak gyümölcscukorral, hiszen ettől olyan ellenállhatatlanul finomak. De bármennyire is egészséges a gyümölcs, 1 csészénél (bogyós gyümölcs) vagy egy darabnál (alma, mangó, barack, stb.) többet ne nagyon együnk belőle, hiába van itt a szezonja!

Olvasd tovább a cikket, kattints Zsingor Tünde cafeblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top