Életmód

40 éves szépségtrükkök két pasitól

Blogerünknek megakadt a szeme a Modern test- és szépségápolás című 1974-ben íródott könyvön, amit két férfi írt, Romváry Vilmos és Gerő Gábor. Ők ketten 360 oldalon keresztül taglalják a szépségápolás aranyszabályait...

A könyvben lévő praktikákat szeretném idézni nektek, az arcpakolások és maszkok témában, melyek – néhány ma már furcsa és nem használatos kifejezés ellenére – még mindig ugyanúgy megállják a helyüket!

40 éves szépségtrükkök két pasitól

Tojássárgájamaszk

Egy tojássárgáját egy teáskanál olívaolajjal jól összekeverjük és ecsettel felkenjük. Nagyon jó, tisztító hatású maszk, amit harminc percig is arcunkon hagyhatunk.

Élesztőpakolás

Zsíros arcbőrre jó. Az élesztőt langyos tejjel vagy uborkalével sűrű masszává keverjük. A beteg bőrre hetenként kétszer is alkalmazhatjuk.

Uborkalépakolás

Élénkítő és tápláló hatása van. Egy evőkanál uborkalevet összekeverünk egy kávéskanál tejjel vagy tejszínnel és egy tojás habbá vert fehérjével. Az egészet rákenjük az arcunkra, és meleg kendővel betakarjuk.

Folytatás a Mi életmódunk blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top