Életmód

Itt a szomorú igazság a nők melltartójáról

Menthetetlenül itt a nyár, a villantások, a kovászos uborka és a kikandikáló koszos melltartók szezonja. Ciki vagy sem, ez van...

Idén ma volt az első olyan BKV-zós reggel, hogy a legtöbb csaj vékony pántos felsőben utazott. Tökéletes nyári smink az arcon, csillogó géllakk a körmön, virágdísz a hajban és penetránsan retkes melltartó… Szép kombináció. Vajon melyik az a pont, amikor a nők már elég retkesnek ítélik a melltartójukat ahhoz, hogy kimossák? És miért nem mossák gyakrabban? Tegye mindenki a szívére a kezét, ugyanis jobb, ha a bevalljuk, hogy a melltartómosással szinte minden nő hadilábon áll. De miért? Egy internetes site-on a pszichológus válaszol rovatban bukkantam rá arra az olvasói levélre, amelyből kiderül, hogy a férfiak sem értik a “retkes melltartó”-jelenséget. “A barátnőm két hete minden nap ugyanazt a melltartót hordja, nem tudom eldönteni, hogy ez higiéniai probléma, vagy valamilyen pszichikai zavarra utal?”

Itt a szomorú igazság a nők melltartójáról

A jó hír az, hogy nem elmebaj a gond forrása, sokkal inkább igénytelenség, ami sajnos a nők nagy részét érinti. Ideális esetben minden harmadik felvétel után illene kimosni a melltartókat, sokunknál viszont ez elmarad. Arról, hogy valójában milyen gyakran mossuk az intim ruhadarabot, megoszlanak a kutatási eredmények, de átlagban azt mondhatjuk, hogy a nők 2 havonta mossák a melltartóikat, és nagyjából 4-5 darabot hordanak felváltva. Hogy miért alakult így? Csak tippelni tudunk, de a gyors – egyáltalán nem reprezentatív – közvélemény-kutatásunkból  a következők derültek ki:

  • “Végiggondolva valóban kevesebbet mosom a melltartóimat, mint mondjuk a pólóimat, de kevesebb van belőlük, ezért nem fér bele, hogy minden felvétel után kimossam.”
  • “Egy melltartó 4-5 ezer forint alaphangon, kb. 4 darabom van, amit a megfelelő színű ruha alá hordok, ezért nemcsak a mosást kell megtervezni, hanem a szettjeimet is egy hétre előre. Ezért bevallom, nálam a hétvégére esik a melltartómosás…”
  • “Eddig nem is gondolkodtam rajta, de tényleg jóval kevesebb alkalommal mosom, mint mondjuk a pólóimat. Pedig ha nagyon rávenném magam, akkor esténként kiöblíthetném.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top