Életmód

Neked miért fontosak az erdők?

Modern, kozmopolita nőkként bármennyire is rabjai vagyunk a technika és a trendek izgalmas változékonyságának, néha szeretünk kiszakadni az őrült pörgésből.
Neked miért fontosak az erdők?

Ilyenkor ösztönösen az erdő felé vesszünk az irányt: élvezzük a tiszta levegőt, gondolataink megnyugszanak a fák zenéjétől, miközben lassan feltöltődünk, és visszatalálunk önmagunkhoz.

Ezért is szeretjük annyira az erdőket, hiszen nélkülük nincs élet. Termelik az éltető oxigént, megkötik a termőtalajt, menedéket

Neked miért fontosak az erdők?

nyújtanak ezernyi állat- és növényfajnak, fáik pedig alapanyagul szolgálnak kedvenc magazinjainkhoz, dizájn asztalunkhoz és egészséges gyümölcslevünk csomagolásához. Védelmük és megóvásuk ezért nekünk is fontos.

Az FSC® (Forest Stewardship Council®, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) szintén erre törekszik, ösztönözve a felelős erdőgazdaságok elterjedését. Ezekben az erdészetekben a környezeti, társadalmi és gazdasági egyensúly megteremtésére törekszenek: fenntartják az erdők természetes életritmusát, megőrzik sokszínűségüket, tiszteletben tartva a helyi lakosok jogait és szükségleteit. A felelős erdőgazdaságokban is folyik fakitermelés, de ennek mértéke nem veszélyezteti az erdők fenntarthatóságát, mert a kivágott fákat folyamatosan új csemetékkel pótolják.

A környezetvédelem iránt elkötelezett gyártóként a Tetra Pak FSC minősítésű és egyéb ellenőrzött forrásból származó papírt használ italos kartondobozaihoz.

Tudatos vásárlókként még soha nem volt ennyire könnyű figyelnünk a környezetvédelemre, hiszen csak arra kell ügyelnünk, hogy kosarunkba olyan gyümölcslé és tej, melyek dobozán az FSC logót látjuk!

Környezettudatosnak lenni jó érzés, és mostantól végtelenül egyszerű is.

Dönts Te is felelősen minden nap!

www.megujulocsomagolas.hu/veledujulmegazerdo

Neked miért fontosak az erdők?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top