Életmód

De szarul nézel ki, anyukám!

Jó tanácsok, és bölcsességek, amikkel szülés előtt és kisgyerekes anyaként bombáznak minket, persze puszta jó szándékból... Csoda, hogy az agyunkra megy?

Jaj drágám, terhes vagy? Hát én pontosan tudom, min mész keresztül! Ezt egyél a terhesség alatt, meg azt. Hülye vagy? Hát pont azt ne edd! Inkább sportolj! Megőrültél? Ne vidd túlzásba, helyette pihenjél…Szülj otthon, mert az jó a babának! Otthon? Elment az eszed? Csakis kórházban! Csakis hagyományos módon! Nehogymá! Ülve, fejen állva, mert az jó a gyereknek! Császáros vagy? Akkor te nem is szültél! Császáros vagy? Meg akartad úszni, mi? Igazad van, hogy császárral szültél, így ott alul majd minden oké marad. Szoptatsz? Az jó, de azért már kéne adni egy kis almát meg kekszet. Nehogy adjál! Megőrültél? Majd ha már elsétál az asztalig, és leveszi magának, addig csakis az anyatej. Na jó, tápszer. Bár milyen anya az ilyen? Éjjel felébred háromszor? Valamit nem jól csinálsz. Figyelj, bezzeg a az én Misikém! Az már első naptól aludt este hattól reggel nyolcig!

Hagyjad hadd sírjon, attól erősödik a  tüdeje! Nehogy sírni hagyd, vedd föl, kösd magadra, és 24 órán keresztül ringasd. Nem baj, ha közben a gerinced szétcsúszott, majd apa befizet a wellnessbe, mint ahogy engem is a Józsi! Még nem szobatiszta, jár, 3 nyelven beszél pedig, már 2 éves? Hát anyukám, te valamit nagyon elcsesztél! Bezzeg a Jenőke, az már úgy nyomkodja a tabletet bilizés közben, hogy mi csak lessük az apjával! Beírattad oviba 3 évesen? Ja hát igen, kötelező. Persze a mi Benőkénk nem megy, mert hát a Géza elintézte, én meg úgyis itthon vagyok vele. Most is viszem a Klári nénihez, mert fodrászhoz kell mennem. Tudod, a Géza jól keres, kár, hogy a te férjed… na mindegy! Szegénykém! Hogy nincs már férjed? A piszok! Lelépett? Hát anyukám, tudod, azért ezen nem lepődök meg, igazán adhatnál magadra! Ja, hogy nem aludtál, mert egész éjjel hányt a gyerek? Akkor menj messzebb, nehogy én is elkapjam!

A tiéd nem jár semmilyen különórára? A Lujzika most kezdi a negyedik idegen nyelvet. Hát nem volt egyszerű megszervezni, mert sehogy se fért bele az időbe a lovaglás és a golf közé, de a végén inkább úgy döntöttünk, hogy a heti fél óra játszóterezés helyett inkább tanuljon az a gyerek! A játszótéren úgyis mindig koszos lesz. Nem is beteg soha! Persze napi ötféle vitamint is adok neki, meg steril vízzel mosom a biogyümölcsöt.

Az enyém nem eszik meg akármit, csak a biokaját. Biokaját adsz neki? Az meg mire jó? Kell az a kis vegyszer meg kosz a gyereknek, az egész bioizé úgyis csak kamu! A tiéd hova jár majd iskolába? Ide a körzetesbe írasd, jó az, már a dédanyám unokatestvére is idejárt. Délután se unatkoznak, mert van focifoglalkozás. Persze, lányoknak is az van, mert kell az egyenjogúság, meg minden… Hogy mi lesz ebből? Folytatás az 5 gyerekkel az élet blogon!

De szarul nézel ki, anyukám!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top