Életmód

“Az élet szép” – így búcsúzott az elhunyt fiatal színésznő, Páll Mónika

"Az élet szép" - ezzel a mondattal búcsúzott halála előtt Páll Mónika. A fiatal színészhallgató 5 éve küzdött az agyát megtámadó gyilkos kórral.

Páll Mónika, a Kaposvári Egyetem színészszakos hallgatója már 2010-ben bizonyította lelki erejét, amikor sikeres műtétet követően meggyógyult. A 28 éves lány hosszú ideig tünetmentesen élte mindennapjait, olyannyira, hogy idén februárban az Ahogy tetszik című Shakespeare-darabban kisebb szerepet is kapott a Nemzeti Színházban. Nem sokkal a világot jelentő deszkákra lépése után ismét rosszul lett, a vizsgálatok kimutatták, nagy a baj olvasható a Libarius oldalán.

A meglehetősen drága műtéthez nyílt levélben kért támogatást:

“A Kaposvári Egyetem Művészeti karának színművész szakára járok. Most írom a szakdolgozatomat ha a Jó Isten is úgy akarja a Gyógyító Művészetből. Ez az álmom. Ez a feladatom itt a Földön. Február 21-én műtöttek másodjára agydaganattal. Azóta több terápiát kaptam. Volt, ami segített, s volt, ami nem. A daganat növekedett…”

A támogatás, a számtalan segítség sem hozott megoldást Mónika számára. Feladta a küzdelmet a gyilkos kórral, a Facebookon így búcsúzott barátaitól, ismerőseitől és mindenkitől, aki szerette őt:

“A tegnapi nap folyamán küzdöttem, de már nem bírta a testem tovább. Földi életemet befejeztem, de élek s létezem tovább abban a szeretetben, amit Isten nyújt és ad, abban a felemelő elfogadásban, amivel a létezés megsegít. Fontosak vagytok nekem! Egytől egyig! Mindegyikőtök! Szeretlek Titeket, és Veletek leszek, ha rám gondoltok, én üzenek. Az örök élet kapuján most beléptem, kérlek ne szomorkodjatok sokat miattam. Az Élet csodálatos! Becsüljük meg! Értékes, fénnyel, művészettel, nevetéssel teli. Én is mindig így gondolkodtam, én is mindig e szerint cselekedtem! Ti is tegyetek így. Szeressétek egymást önzetlenül, örüljetek egymásnak, s Életeteknek. Mónika”

 

További színházi témák az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top