Életmód

Hihetetlen! Minden harmadik egyévesnél fiatalabb baba mobilozik

Minden harmadik, 12 hónaposnál fiatalabb baba mobilozik vagy tabletet használ – derül ki egy friss felmérésből.

Egészen hihetetlen, de minden harmadik egyévesnél fiatalabb baba mobiltelefont vagy tabletet használ – legalábbis ez derül ki egy vadonatúj felmérésből.

Hihetetlen! Minden harmadik egyévnél fiatalabb baba mobilozik

A tanulmány, melyet a Gyermekorvosok Egyetemi Szövetségének San Diegó-i éves megbeszélésén tettek közzé, igazolja, hogy a kétévesek többsége rendszeresen használ mobileszközöket. A kicsik viselkedését vizsgáló kutatásban 370 szülő gyermekét vizsgálták, akik életkora 6 hónapostól a 4 éves között terjedt.

A felmérés szerint a családok 97 százaléka üzemeltet televíziót, 83 százalékának van tablete, 77 százalékának okostelefonja és 59 százalék használ internetet. A szülők válaszai alapján az egyévesnél fiatalabb gyerekek több mint fele rendszeresen néz tévét, 36 százalékuk már tisztában van a mobiltelefonok, tabletek képernyőérintés és a lefelé görgetés funkcióival, 24 százalékuk önállóan telefonál, 15 százalékuk használ okostelefon-alkalmazásokat, míg 12 százalékuk videojátékokkal játszik.

További cikkek baba, mobil témákban az NLC-n:

Forrás: Time

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top