Ha fogyni akarsz, az étrend a legfontosabb

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha fogyni akarsz, az étrendre kell a leginkább odafigyelned. Fontosabb, mit és mennyit eszel, mint az, hogy mennyit mozogsz.
2015. 04. 25. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A fogyáshoz a helyes étrend betartása fontosabb a testmozgásnál – minderre három tudós világít rá a British Journal of Sports Medicine című szaklapban – írja a Daily Mail. Tanulmányuk a mozgásszegény életmód és az elhízás összefüggésénektévhitét” kívánta eloszlatni. A tudósok szerint ugyanis a „helytelen étrendet nem lehet lefutni”. A rendszeres testmozgás ugyanakkor alapvető eszköze a súlyos krónikus betegségek, köztük a kettes típusú cukorbetegség, a szívproblémák és az időskori demencia megelőzésének.

Ha fogyni akarsz, az étrend a legfontosabb

A kutatók keményen fogalmaznak, szerintük az elhízás egyértelműen a cukor és a szénhidrátok túlzott fogyasztásának köszönhető: „a kalóriadús étrend több egészségügyi problémát okoz, mint a mozgásszegény életmód, az alkohol és a dohányzás együttvéve”.

Az ausztrál kormány tudományos intézetének (CSIRO) kutatási igazgatója szerint ugyanakkora tévhit az is, ha kizárólag a cukrot és a szénhidrátokat tartják az elhízás egyedüli felelősének. „Az ausztrálok több mint 30 százaléknyi energiatöbblete a kényeztető ételekből származik, amelyek közül soknak lehet magas a cukor- és szénhidráttartalma, ám sok az olyan is, amelyben rengeteg a zsír és a só” – magyarázza a szakember, aki úgy véli, az egészséget és a jó közérzetet nem lehet csupán azzal elérni, ha egyetlen tápanyag elhagyására koncentrálunk. A testmozgás számtalan előnnyel jár, ám az inkább a fogyással elért testsúly megtartásában segít, mintsem a súlyvesztésben.

További cikkek fogyás témában az NLC-n:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus