Életmód

Ezekre figyelj, ha szeretnél pár kilótól megszabadulni szülés után!

Amikor már nem szoptatsz, érdemes a következő alapelvekre figyelned, hogy közelebb kerülj az áhított célhoz.

1. Az első és talán legfontosabb, hogy egyél naponta ötször, nagyjából azonos időpontokban. Tudom, hogy most azt mondod, ez lehetetlenség egy kisbaba mellett, de szerintem meg pont ez teszi könnyűvé. Neki is ötször adsz enni, egyél vele, így még azt is gyakorolhatjátok, mennyire fontos a közös étkezés.

Sokszor ezt nem szokták elhinni, azt gondolják, hogy sokkal jobb a fogyi szempontjából, hogy egyszer-kétszer esznek egy nap. Ezzel sajnos pont nem azt fogod elérni, amit szeretnél. 

Ezekre figyelj, ha szeretnél pár kilótól megszabadulni szülés után!

2. Fontos leszögeznünk, hogy nem fogyókúrázol, hanem a napi ritmusodat próbálod meg úgy kialakítani, hogy az hosszú távon fenntartható legyen. Vagyis ne sanyargatással, hanem örömmel menj az áhított cél felé.

A “fogyókúra” szóban benne van a “kúra”, vagyis, hogy egy bizonyos ideig tart. Mi történik ekkor? Kitartasz 1-2-3 hónapig (kőkeményen odafigyelsz, lemondasz dolgokról), s már alig várod, hogy vége legyen, majd ha “letelt” fellélegzel, hogy “végre vége”, majd visszatérsz eredeti szokásaidhoz, és jó esetben kb. 1-2 év, rossz esetben 1-2 hónap alatt felszeded, amit leadtál, és minden megy tovább a régi kerékvágásban. Szóval nem “fogyókúra”, hanem “életmódváltás”!

3. Az étkezések alkalmával később fogod érezni, hogy jóllaktál. Vagyis éhesen kell felállnod az asztaltól. Biztos most is szoktál úgy járni, hogy amikor befejezed az evést, úgy érzed jóllaktál, majd eltelik nagyjából 20 perc, és úgy érzed majd “kidurransz”. Ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy az agyad – ahol a jóllakottság központ van – később kapja meg az információt a gyomrodtól, hogy “elég volt”. Egy a lényeg, várni kell, hogy jóllakj 

4. A kistányér csodákra képes. Használd bátran! Szépen be tudod csapni vele az agyadat, hiszen úgy látod, tele van a tányér.

5. Ha eszel, csak az evésre figyelj, vagyis kerüld a tévét, a számítógépet, az olvasást, stb., mert ha van valami, ami eltereli a figyelmedet, és nem csak az evésre figyelsz, akkor hajlamos leszel többet enni.

Milyen élelmiszereket kerülj? Tudd meg a Tudatosmami blogról!

Ha van egy jó blogod…
és Te is szeretnél pénzt keresni blogolással, és szeretnéd, hogy posztjaid megjelenjenek a Nők Lapja Café oldalán,
jelentkezz most a CafeblogVIP programba, amelyben havi 1.000.000 forintot osztunk szét.

Részletek és jelentkezés itt: cafeblog.hu/vip

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top