Életmód

13 pozitív gondolat reggelre

Én pozitív gondolkodású ember vagyok. Bízom magamban és hiszek abban, hogy a világ tele van jó és szép dolgokkal. Ez erőt ad ahhoz, hogy a rosszal és nehézségekkel is szembenézzek és megküzdjek velük. Naponta megdolgozom azért, hogy megőrizzem a magamba és a világba vetett hitemet és bizalmamat  A módszerem ez: minden nap igyekszem tenni valakivel valami jót. Lehetőleg idegennel és minden érdek, számítás nélkül. Ma reggel az olvasómnak szeretnék örömet okozni ezekkel a tanulságos, kellemes, szórakoztató gondolatokkal.

 MONDELEZ belVITA - felső témaszponzi 6

 

1.  Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak. Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói. (Alphonse Karr)

 

2. Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz. (Henry Ford)

 

3. Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól. (Dale Carnegie)

 

4. Én olyan optimista vagyok, hogy egy csónakkal is elindulnék Moby Dick után, és még tartármártást is vinnék magammal. (Zig Ziglar)

 

5. Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót. (Milton Berle)

 

6. A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatsz, hogy képes vagy rá. (Dave Weinbaum)

 

7. Lehet, hogy hosszú távon a pesszimistának van igaza, de az optimista jobban érzi magát közben. (Daniel L. Reardon)

 

8. Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja. (Példabeszédek könyve 12:25)

 

9. Vegyetek példát a hollókról. Nem vetnek, nem aratnak, nincs pincéjük, nincs kamrájuk s az Isten táplálja őket. Mennyivel többet értek ti, mint ezek a madarak! Ugyan ki hosszabbíthatja meg az életét csak egy arasznyival is azzal, hogy aggodalmaskodik? (Lukács evangéliuma 12:22-25)

 

10. Nem mind arany, ami fénylik. Lehet, kedvező körülmények közt, gyémánt is. (Karinthy Frigyes)

 

11. Örülök annak, amim van, s nem búsulok azon, amim nincs. (Lev Tolsztoj)

 

12. Az eltévedés is felfedezőút. (Justina Chen Headley)

 

13. Nem arról van szó, hogy a negatív élményeinket, a keserveinket, a bánatainkat hazudjuk el pozitívnak. Arról van szó, hogy fogadjuk el ezeket olyan negatívnak, amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre. (Popper Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top