Életmód

Tévhit, hogy egészséges a frissen préselt gyümölcslé?

Mégsem olyan egészséges a frissen préselt gyümölcslé, mint azt eddig gondoltuk? Egy német szakember szerint a gyümölcsök a préseléssel épp a legfontosabb összetevőiket veszítik el.

Az már eddig is tudható volt, hogy a 100 százalékos gyümölcslevek közel sem olyan egészségesek, mint azt azokról korábban állították, de most cáfolják az otthon saját kezűleg préselt gyümölcslevek jótékony hatását is – írja a HVG.

Tévhit, hogy egészséges a frissen préselt gyümölcslé?

Egy német dietetikus szerint ugyanis a préseléssel, a centrifugálással elveszik a gyümölcsök, zöldségek vitamin- és ásványianyag-tartalmának jelentős része, hiszen azok főként a héjban vagy közvetlenül az alatt találhatók. A préseléssel, a centrifugálással a gyümölcsöknek és a zöldségeknek ugyanakkor éppen ezeket a részeit nem használjuk fel. A legegészségesebb összetevők helyett valójában csupán vizet, cukrot és a gyümölcs levét fogyasztjuk, ami pedig a vérbe kerülve megemeli az inzulin termelését, mindez hozzájárulhat a cukorbetegség és a túlsúly kialakulásához. A szakember szerint a gyümölcsöt és zöldséget lehetőség szerint héjastól és frissen fogyasszuk.

További cikkek gyümölcslé, diéta témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top