Életmód

Egy sikeres nap a reggelivel kezdődik!

Kora reggel van. Lágy tavaszi szellő járja át a szobát. Az óramutató lustán mozdul a számlapon, majd – harmadjára is – bekapcsol az ébresztő, és a békés, álmokkal teli világ végül ripityára törik körülöttünk. Elaludtunk! Pont ma, mikor ezer és egy elintéznivalónk lenne…
Egy sikeres nap a reggelivel kezdődik!

Ez az a pontja a reggelnek, mikor a stratégiai gondolkodást felváltja az eszement kapkodás. Zuhanyból ki, ruhásszekrénybe be; hirtelen minden fontosabbnak tűnik, mint egy kényelmesen elköltött reggeli. Pedig ezen áll vagy bukik minden!

Egy kimaradt reggelit nem lehet azzal elintézni, hogy “majd többet eszem ebédre!”, ilyenkor ugyanis létfontosságú biológiai folyamatok zajlanak le a testünkben ezek pedig nem várhatnak délig!

Reggelente alacsonyabb a vércukorszintünk, ami elsősorban annak köszönhető, hogy alvás közben nem tudunk étkezni. Az éjszaka során keletkezett energiaveszteséget az ébredés utáni első két órában pótolni kell, máskülönben felborul az anyagcserénk.

Tudományosan igazolt tény, hogy a kimaradt reggeli elhízáshoz is vezethet! Ha fogyni szeretnénk, azt ne a reggeli elhagyásával érjük el, ilyenkor ugyanis sokkal több energiát kell bevinnünk ebédre, ami szó szerint súlyos következményekkel jár. Sokkal praktikusabb reggelizni is egyet, hiszen így a kalóriák elégetésébe is hamarabb belekezdhetünk!

Egy sikeres nap a reggelivel kezdődik!

És ha a vegytiszta biológia nem lett volna elég, nem árt megemlíteni, hogy üres gyomorral nem csak a teljesítményünk gyengül, de még a kedvünk sem lesz olyan rózsás, mint lehetne.

Összességében tehát, ha világmegváltó terveid vannak, vagy egyszerűen csak szeretnéd tartalmasan eltölteni a napod, azt egy tartalmas reggelivel kell kezdened! Amennyiben pedig szeretnél a délelőtt igazi győztesévé válni, válaszd a belVita JóReggelt! kekszeket, mely a lassan felszívódó szénhidrátoknak köszönhetően fokozatosan adagolja testednek az energiát! Így már az ébredést követő órában bebiztosíthatod magad egy sikerekkel teli napra!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top