Életmód

Így ég egész nap a zsír!

Március 28-án tartották a tavasz első nagy fitnesznapját, amin én is részt vettem. Egy éve még tornázó vendégként, most pedig óraadóként! Olvassátok a tapasztalataimat, illetve gyűjtsetek be néhány infót arról, hogy miről is szól egy ilyen nap, és hogyan érdemes végigcsinálni.

Miről szól egy fitnesznap?

Sok-sok, tízes nagyságrendű színpadon zajlanak a csoportos órák, kb. 9:00 órától 16:00–17:00 óráig. A nagyszínpadon neves prezenterek tartják jól bevált óráikat. Itt jegyezném meg, hogy Tatarek Rezső, Béres Alexandra, Péntek Enikő stb. állandó előadók, de nem mindig tudnak megújulni. Így nem biztos, hogy akkor jársz a legjobban, ha az ő óráikat választod. Az biztos, hogy a hangulat jó lesz, a tömeg nagy, de kérdés, hogy ettől többet kapsz-e. A nagyszínpados prezenterek magukat reklámozzák, a Súlykontroll, az mindig ugyanolyan, a Zona hasonlóképpen, és az Ironboxból is a jól ismert változatot kapod. Lehet, hogy valaki épp ezért szereti őket. A kistermek programja specializáltabb: van jógaterem body and mind típusú óráknak, dance-terem a fanatikusoknak, spinning a tekerőknek, de gyakorolhatod a küzdősportokat is. A fitneszparkban az edzőtermek, fitnesziskolák kínálják saját programjukat, a kiállítók standjainál lehet enni-inni, játszani. A célt tekintve kipróbálhatsz új mozgásformákat, megismerheted az új trendeket, vásárolhatsz eszközöket, ruhákat, zenéket. Vagy végignyomhatsz egy egész napot és akkor egy jó kis erőpróba. Ha csak ennyi a cél, el sem kell mozdulnod a nagyszínpad elől. Az órák 45 percesek, a nyújtást majd otthon megoldod magadnak.

Így ég egész nap a zsír

Mire számítsak résztvevőként?

Fáradtságra a nap végén, másnap izomlázra. A belépődhöz kapsz egy fitneszcsomagot, ami egyre szegényesebb, de lesz benne víz, csoki, müzliszelet és rengeteg felesleges papír. Ha szerencséd van (most volt), kapsz ingyenjegyet egy új terembe. Czanik Balázs nyomatja most az új termét, esküszöm, kipróbálom. A többi cucc kuka. Van ruhatár, ide be tudod tenni INGYEN a kabátot, cipőt, mindent, ami nem kell. Legyen nálad matrac és törölköző. A nagyszínpados órák a Syma műfüves pályán voltak, tehát itt akár matrac nélkül is lefeküdhetsz, de a legtöbb órán nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz a térdeddel vagy a hátaddal, ha a csupasz padlóra kényszerülsz. Szóval legyél okos, vigyél matracot. A frissítés régen sportital volt, most víz. Ezt nem kell pluszba magaddal vinned. A kiállítóktól tudsz venni péksütit, szigorúan szénhidrátcsökkentett rágcsát, kapsz ingyen salit is. Kaja, mondjuk, hogy megoldva. Bizonyos órákra előre be kell jelentkezni, ezt a rendezvény előtt neten tudod elvégezni.

Hogy mi a jó ebben az egészben? Tudd meg a Pilates Másképp blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top