Életmód

Divat a szemüveg – így válassz keretet!

Szemüveget mostanában nemcsak azok hordanak, akiknek rossz a látásuk. Egy jó keret divatos kiegészítő és státusszimbólum egyben, amit sokan azért viselnek, mert az arc karakterét kiemeli, és hangsúlyozza az egyéniséget. 2015-ben egyértelműen divat a szemüveg, de attól még önmagában nem leszel trendi, ha valamilyen keretet az orrod hegyére biggyesztesz. Az arcformához és az év stílusirányzatához tökéletesen illeszkedő keret kiválasztásában segítünk most neked.

Ha csak egy szabályt vagy hajlandó megjegyezni a szemüvegkeret választásához, akkor ez legyen az: az arcformád ellenkezője legyen a keret formája. Vagyis ha kerek az arcod, válassz szögletes szemüveget, ha erősek a vonásaid, akkor egy lágy ívű keret való neked. Lássuk most kicsit részletesebben is, kihez mi illik!

Divat a szemüveg - így válassz keretet

Kerek arc
A szögletes keret passzol ehhez a legjobban. A négyszögletes szemüvegkeretek jól fognak állni, ha elég keskenyek ahhoz, hogy csinos, kerekded arccsontod ne takarja el az alsó szélük. Lehetőleg olyan szemüveget válassz, aminek állítható az orra illeszkedő része (a nyereg, vagy más néven a papucs).

Szögletes arc
Mivel a te állkapcsod határozott és karakteres, ezért neked az áll jól, ha a szemüveg magasan ül az orrodon és nem csúszik le annak hegyére. Ez a kis trükk megnyújtja az arcot, és elvonja a figyelmet az erős állról. Ívelt keretet válassz, ami tovább lágyítja a vonalaid, és olyan lencsét kérj bele, amelynek a felső része színezett. Ez szintén “nyújtja” majd fogja az arcod.

Háromszögletű arc keskeny állkapoccsal
Az arcod felső részét kellőképpen hangsúlyozza az arcformád: a tekintetek önkéntelenül is a szemed felé irányulnak. A legjobb, ha keret nélküli szemüveget választasz, vagy olyat, ami egyáltalán nem hangsúlyos: nagyon vékony vagy teljesen átlátszó. A legelőnyösebb, ha a keret alsó része szélesebb, mint a felső.

Ovális arc
Harmonikus arcformád van, ami miatt tág a lehetőséged a szemüvegkeret választásakor. Gyakorlatilag bármilyen keretet viselhetsz, mind jól áll majd, ha a megfelelő méretet választod. Csak arra kell ügyelned, hogy a keret színe harmonizáljon a hajaddal és az arcbőröddel.

Divat a szemüveg - így válassz keretet

Hajszín szerinti választás

Szőkéknek
Meleg színű keretet ajánlunk a hajszínedhez. Az őszibarack például ideális hozzá. A nagyon világos szőke hajhoz nem passzol a sárga és arany keret, viszont jól megy hozzá a fekete, a mélyebb tónusú kék és a rózsaszín is.

Barna hajhoz
A legjobban a fekete, az élénkkék, a mentazöld és a narancs illik hozzád. A barna hajhoz egyébként a legtöbb szín párosítható, ha szemüvegkeretről van szó.

Vörös nőknek
A feketét és a sötétzöldet ajánljuk neked. Jól áll még a semleges krémszín is, a rózsaszínnel pedig kifejezetten vidám, feltűnő hatást érhetsz el.

Feketéknek
A legszerencsésebb te vagy: bármilyen színű keret illik a fekete hajhoz. Neked csupán arra kell ügyelned, hogy az arcformádhoz megfelelőt válaszd ki.

Ez a szemüvegtrend 2015-ben

Mint mondtuk, a szemüveg ebben az évben nem gyógyászati segédeszköz, hanem divatkellék lesz. Nemcsak a szemüvegeseket érinti tehát, hogy éppen mi az aktuális kerettrend. Idén újra divatba jön az 50-es évek amerikai fazonja: íves, csepp alakú, macskaszemszerű szemüvegkeretek hódítanak majd. Ezenkívül a fő jellemző, hogy a keret legyen minél láthatóbb, akár extra méretű is. A fémkereteket inkább hagyjuk a boltokban, mert 2015 egyértelműen az igényes kidolgozású műanyag keretekről szól. Íme, néhány példa:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top