Életmód

Fél perc alatt megtudhatod: boldogság vagy szakítás vár rád?

Válaszolj két egyszerű kérdésre, és máris megtudhatod, mire számíthatsz.

Kívántad legalább egyszer, bárcsak bepillanthatnál a jövőbe és megtudhatnád, milyen lesz a párkapcsolatod tíz év múlva? Most teljesülhet a vágyad.

Két egymástól független szakember 14 éven át 79 pár kapcsolatát, házasságát követte. A vizsgált időszakban 21 pár szakított, ezt 93 százalékos pontossággal állapították meg előre. Jóslatukat azok a párok váltották be a leginkább, akik lenézték vagy alábecsülték párjukat, annak érzéseit. Az egymást nem kellően tisztelő párok további jellemzői: a kritizálási hajlam, a védekező álláspont és az olyan játszmák, mint a duzzogás vagy a nem szólok hozzád.

Mi vár rád - boldogság vagy szakítás?

A kutatási eredményt még 2002-ben tették közzé, azóta újabb 373 friss házast vontak be felmérésbe, akik megerősítették a teóriát. A házasságkötés után, majd 6 évvel később tették fel nekik a kérdéseket.

És melyik az a két kérdés, melyek nagy valószínűséggel jósolják meg a szakítást?

Válaszaidat 1-5-ig terjedő skálán pontozd, ahol az 1-es a legrosszabb, az 5-ös pedig a legjobb osztályzat.

1. Hogyan változna a hangulatod, hogyan éreznéd magad, ha a párod hirtelen bejelentené, hogy szakít veled, vagy el akar válni tőled?

2. Mit gondolsz, a párod hangulata hogyan változna, ő hogyan érezné magát, ha te jelentenéd be neki, hogy el akarsz tőle válni?

Az első kérdésre adott válasz arra világít rá, hogy te hogyan érzed magad a kapcsolatban, míg a második – függetlenül attól, hogy a párod valóban úgy gondolkodik-e, ahogy azt feltételezed – már jóval fontosabb. A tanulmányt készítők ugyanis arra a következtetésre jutottak, ha rosszul méred fel társad elégedettségét, mert úgy gondolod, boldogabb vagy épp ellenkezőleg, kevésbé boldog, mint te, akkor az könnyen elindíthatja a szakítás folyamatát.

Ha pedig nem tudod, hogyan érez a társad a párkapcsolatotokat illetően, az a legerősebb jelzés, hogy nem beszélgettek egymással eleget, nem osztjátok meg az érzéseiteket, a problémáitokat, az aggodalmaitokat.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top