Életmód

Így fogyaszt a meleg!

A fogyás egy komplex biokémiai folyamat, az egész szervezetet érinti. Nagy szívás, de ha te popsira hízol először, akkor valószínűleg onnan indul meg legkésőbb a fogyás. De mégis van egy kis kapu, amit egyre többen használnak ki, hogy csak azért is fogyjanak a kritikus zónákról, a kulcsszó pedig: a hő.

Igen, a meleg. Biztos te is tudod, hogy számtalan fogyasztó kütyü van: izzasztóövek, zsírbontókezelések, tekercselések, krémek. Általában ezek egy dologra épülnek: adott testterületen megnövelni a hőmérsékletet, hogy hamarabb induljon be a fogyás onnan. Nem a mellből és karról! Hanem arról a nemszeretem-területről.

Miért működik ez a dolog? A hő hatására olyan folyamatok indulnak be, melyek felgyorsítják a zsírégetés folyamatát.

1. Képzeld magad elé a szalonnasütést: a meleg hatására egy idő után a szalonna csöpögni kezd. Ilyenkor ugyanaz a történik, mint a mi zsírszöveteinkben a meleg hatására: a zsírsejt szerkezete és a sejthártya áteresztő képesség megváltozik, beindul a zsírégetés, a feloldott zsírok és méreganyagok a nyirokkeringésen keresztül távoznak.

2. Most képzeld magad elé a tojásfőzést: egy idő után a hő hatására a tojás megkeményedik. Így működnek a mi kollagénrostjaink is a bőrben, ezért van az, hogy nemcsak a fogyás miatt, hanem közvetlenül a hő hatására is feszesedik a bőr, ha bármilyen hőtermelő módszert bevetünk.

Hogy melyek ezek a módszerek? Tudd meg a Fitneszanyu blogról!

Így fogyaszt a meleg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top