Életmód

Így szeresd a tested!

Az emberek többsége nem találja nehéznek, hogy kifejezze a szeretetét mások felé, de igencsak problémásnak érzik, hogy önmagukra is ilyen szeretettel tekintsenek. Különösen ami a testüket illeti. Pedig az egészséges önértékelés és önbizalom alapja, hogy szerető viszonyban legyünk a saját testünkkel, elfogadjuk úgy, ahogy van.

Az emberek nagyon nagy százalékának ez borzasztóan nehéz feladatnak tűnik. Ne hidd, hogy csak neked van gondod a súlyoddal, alakoddal, arcoddal, fenekeddel! Még a modellek is találnak magukon kivetnivalót. Íme néhány ötlet, hogyan javíthatod a viszonyodat a testeddel.

Ne szedd magad ízekre!

Vagyis ne azt nézd a tükörben, hogy milyen förtelmesen festenek egyes testrészeid, hanem nézd az egészet. Az összbenyomást. A szembejövők is ezt látják. Lehet, hogy van rajtad egy-két olyan dolog, amin szívesen változtatnál, de összességében azért nem olyan szörnyű a látvány, ugye?

Így szeresd a tested!

Jusson eszedbe, hogy a tested milyen csodásan működik!

Milliónyi feladatot végez el perceként. Szolgál téged, életben tart, te pedig utálod őt? Rendben van ez így? Legtöbbször valamilyen betegségnek vagy tragédiának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy értékelni tudjuk a testünkben végbemenő milliónyi csodát.

Magazintestek

Persze mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az újságokban, tévéfilmekben, reklámokban szereplő embereket felvétel előtt egy egész csapat ember szépítette. Megcsinálták a hajukat, stylist választotta ki a ruhájukat, sminkes rajzolt nekik arcot, majd – magazinkép esetén – órákig dolgoztak még rajtuk Photoshoppal. Eltüntették a ráncaikat, kijavították a bőrhibáikat, lefaragtak róluk tíz kilót. De most tényleg: ezekhez az emberekhez mérjük magunkat? Maradjunk inkább a realitás talaján, és a testünkkel kapcsolatos elvárásainkat is közelítsük a valósághoz.

 Mit tehetsz még? Folytatás a Bízz magadban blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top