Életmód

7 dolog, amivel jót tehetsz magadnak

Gondoltál már rá, hogy mit tehetnél magadért megerőltetés és kényszer nélkül, apróbb trükkök betartásával?

1. Tudtad, hogy bizonyos illatok kedvezően hatnak ránk és feltüzelnek? Energiát adnak vagy éppen ellazítanak, igazi kis hangulatjavítóként várják, hogy megédesítsék a pillanataidat. Keress magadnak illatokat, amiket kedved szerint bevethetsz, attól függően, épp mire van szükséged. A rozmaringolaj javítja az agy vérkeringését és segíti a koncentrációt, a gondolkodást. Az ilang-ilang, a mentol és a jázmin szintén jó hatással van az agy működésére. Bécsi tudósok kimutatták azt is, hogy a narancsillat csökkenti a stresszt és a félelmeket. A citrusfélék pedig garantáltan felpezsdítenek. 

7 dolog, amivel jót tehetsz maganak

2. Ha naponta csak egy órát mezítláb mászkálsz, akkor igazán jót teszel a lábadnak! Ezzel ugyanis olyan izmokat mozgatsz meg, amiket különben nem tennél, stimulálod a talp reflexzónáit és javítod a vérkeringésedet. Most őszintén, olyan nagy dolog hazaérve ledobni a cipőt és papucs helyett mezítláb mászkálni, és közben azt tenni, amit amúgy is csinálnál? Persze a legjobb hatás akkor érhető el, ha kavicsokon teszed mindezt, de épp azért, mert senkinek sincs tele a lakása kaviccsal (amin egyébként elég lenne tíz percig mászkálni) növelték meg szakemberek az erre fordítandó időt kerek hatvan percre.  

7 dolog, amivel jót tehetsz maganak

 3. Olvass! Gyakran és sokat. Merülj el  a történetben. Egy kaliforniai egyetem kutatói bebizonyították, hogy az érzelmekben gazdag és sodró történetű könyvek az oxitocin hormon kiváltásával növelik az empátiakészséget az olvasóban. Ugye nálad is működik az az érzés, hogy a regény olvasása közben azonosulsz a szereplővel, beleéled magad a történetbe? Anélkül, hogy tudnál róla, ilyenkor növeled az empátiakészségedet. Ez nemcsak boldogabbá tesz, de az enyhe depresszióra való hajlamot is csökkentheted vele.

7 dolog, amivel jót tehetsz maganak
 

Mit tehetsz még? További hasznos dolgok a Story to go blogon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top