Életmód

Árvai Péter felvállalta: “Meleg vagyok!”

Árvai Péter a Forbes magazinnak beszélt arról, hogy meleg. "Ha minden optimális lett volna a világban" – fogalmazott, akkor már korábban is a nyilvánosság elé állt volna ezzel. Árvai Péter a közvetlen környezete előtt már régóta nem titkolózik.

Árvai szerint sokszor óva intették attól, hogy nagy nyilvánosság elé álljon a témával. Azt mondja, idővel rájött, hogy ha a cégen belül arra ösztönzi a munkatársait, hogy álljanak ki magukért, akkor neki is ezt kell tennie – írja a hvg.hu.

A Prezi 2013 nyarán indította el a “Nyitottak vagyunk” közösségi kezdeményezést, amelyet a Google-el és az espell-el közösen alapított.  A kampányhoz kapcsolódó vállalatok a munkatársaikat és partnereiket csakis tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

A nyitottság a legtöbb techcég vállalati kultúráját meghatározó alapérték. A Google például a szocsi olimpián hívta fel ennek fontosságára Moszkva figyelmét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top