Életmód

Kabát nélkül zavarták haza a diákokat az iskolából

Büntetésből dideregve kellett hazamenniük.

A dél-karolinai Charlotte városának egyik iskolájából legalább húsz tanulót télikabát nélkül zavartak haza a -1 fok körüli hidegben azért, mert vétettek az intézmény öltözködési előírásai ellen. Egészen konkrétan az volt a bűnük, hogy a kabátjuk színe nem vadászzöld volt, holott a szabályzat ezt írja elő.

A megfelelő színárnyalatú kabát hiánya ráadásul nem is feltétlenül a diákok vagy a szüleik hibája volt, ugyanis, mint azt az egyik tanuló édesanyja elmondta: míg tavaly az intézmény árusított az iskolai egyenruhához illő vadászzöld színű kabátokat, addig idén ez a holmi nem volt elérhető.

“Dühös vagyok, amiért ilyen hideg időben kabát nélkül küldték haza a gyerekeket. Ez elfogadhatatlan. Azt mutatja, hogy nem törődnek a gyerekek jólétével. Nem az ő érdekeiket nézik” – fogalmazott Chanda Spates, akinek három gyermeke tért haza kabát nélkül az iskolából.

Az iskola azzal védekezik, hogy a télikabát is az iskolai egyenruha része, mindemellett azt állítják, hogy vissza akarták adni a gyerekeknek a kabátjaikat, mielőtt hazaindultak volna. Erre azonban nem került sor. Az intézmény közleményben bocsánatot kért a szülőktől. Ha a gyerek alaposan megfázott, ezzel már nincsenek kisegítve.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top