Életmód

Napi 34 kilométert gyalogol a munkahelyére – videó

Hitetetlenül sokat kell sétálnia egy detroiti férfinak ahhoz, hogy eljusson munkahelyére. Az 56 éves James Robertson 34 kilométert gyalogol minden áldott nap azért, hogy dolgozhasson. Talán elképzelni sem tudjuk, hogyan lehet erre képes. Robertson tíz éve teszi mindezt – nap nap után.

Bajnokokat meghazudtoló kitartással, naponta 34 kilométert gyalogol munkahelyére Robertson. Tíz éve romlott el a régi autója, azóta jobb híján gyalog kénytelen megtenni az őrült távolságot. Nem is kérdés, milyen mentális és fizikai megpróbáltatás ez a férfinak – írja a Detroit Free Press. 

Fotó: Detroit Free Press
Fotó: Detroit Free Press

Robertson ijesztő sétája jól tükrözi, hogy a detroiti régióban lakóknak milyen kihívásokkal kell szembenézniük, ha nincs autójuk. Ráadásul pechjére arról a környékről senki sem jár a gyár felé, hogy munkába vihesse őt. Robertson 4 óra alatt ér be a munkahelyére. Arra a kérdésre, hogy hogyan tudja ezt csinálni, a szüleire, főleg katona édesapjára büszke férfi így felelt: “Ezt a hozzáállást a családomtól kaptam. A gyaloglás sok, tudom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top