Életmód

10 éves kora óta fiúként él a transznemű tini

Az édesanyja példaszerűen támogatta gyermekét.

A brit Sharon Kerwin 17 évvel ezelőtt egy kislánynak adott életet. Rebecca már egészen kicsi korától kezdve fiús játékokkal játszott szívesebben, 10 éves kora körül fiúként kezdett viselkedni, és 16 éves korára egészen egyértelművé vált, hogy transznemű, vagyis esetében lány testbe született fiú.

Rebecca, aki ma már Blake, elárulta: kiskorában nem értette, hogy mi lehet vele a gond, ám érezte, hogy valami nincs rendben. Az édesanyja először ADHD-ra gyanakodott, és elvitte orvoshoz a lányát, ám a vizsgálatok során semmi rendelleneset nem találtak nála.

Blake 12 éves korában biszexuálisnak titulálta magát, mivel úgy gondolta, hogy az könnyebben elfogadható. Sharon azonban érezte, hogy valami még rejtőzik a felszín alatt.

10 éves kora óta fiúként él a transznemű tini

“Nagyon fontos volt, hogy figyeltem, és megértettem, hogy mi az, ami boldogtalanná teszi” – hangsúlyozta az asszony, aki nem akarta siettetni a gyermekét, nem kérdezett túl sokat, inkább kivárta, míg Blake elérkezettnek látja az időt a coming outra. 16 évesen aztán a tini megnyílt, és elmondta az édesanyjának, hogy transznemű.

Bár Sharon a gyermeke minden egyes lépését támogatta, a külvilág jóval kevésbé volt megértő, és mindketten rengeteg bántást kaptak az évek során. Blake emiatt önpusztítóvá vált és öngyilkosságot is megkísérelt.

A sötét idők azonban véget értek, Blake testileg is a férfivá alakulás útjára lépett és ez rengeteget segít neki. Az édesanyja és a nagymamája hozzáállását pedig briliánsnak tartja.

Sharon azt mondja: nem hiányzik neki, hogy legyen egy lánya. “Ő még mindig Blake, nagyon büszke vagyok rá és arra az útra, amit bejárt” – fogalmazott az asszony.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top