Életmód

5 tipp arra, hogy napközben erősítsd az izmaid

Annak, hogy mindennap szánjunk egy kis időt a sportolásra, nagyon sok körülmény gátat szab. Sok a munka, kevés az idő stb., de ha tényleg elhatározzuk, hogy aktív életet akarunk élni, akkor szinte mindennap tudunk találni lehetőséget arra, hogy ennek eleget tegyünk.

1.Munkába, iskolába menet

Akár reggel, akár hazafelé a munkából szánjunk időt arra, hogy sétáljunk legalább 10-20 percet. Például le lehet szállni a buszról egy megállóval előbb. Arról nem is beszélve, ha olyan közel dolgozunk, hogy biciklivel is tudunk menni.

Öt tipp arra, hogy napközben erősítsd az izmaid

2. A metrón

Legtöbbünk naponta jár metróval, ami azt jelenti, hogy mindennap lépcsőzni kell. A mozgólépcső helyett viszont válasszuk a normális lépcsőt, mert ennyi munka minimum kell a combizmainknak. Ahol pedig csak mozgólépcső van, ott is próbáljunk felfelé haladni az álldogálás helyett. (Tudom, sajnos sokan nem ismerik, vagy nem akarják betartani azt a szabályt, hogy jobb oldalon állva a bal oldalon engedjék el a sietni kívánókat, de ez ne tartson vissza.)

A lépcsőn

Kicsit továbbfejlesztve az előző pontot, a haladók megtehetik, hogy ahányszor lépcsőn járnak, mindig lábujjhegyen teszik, anélkül, hogy a sarkuk leérne, míg föl nem érnek a tetejére. Ezzel eredményesen erősítik a vádli izmait.

Öt tipp arra, hogy napközben erősítsd az izmaid

Hol mozoghatunk még? Válasz az Attention blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top