Életmód

Mit engedhetsz meg magadnak, ha a kilóidon dolgozol?

A sikeres diétához és alakformáláshoz bizony akaraterő kell és kitartás, de hogyan döntsd el, mi az amit megengedhetsz magadnak, és mi az, amit nem?

Tudjuk, hogy a sikerhez (legyen az munkahelyi siker vagy siker az alakformálásban) hihetetlen erőfeszítés és önkontroll szükséges. Az élsportolók, az üzletemberek, a feltalálók mindig arról beszélnek, ha valaki megkérdezi, hogyan jutottak idáig: kitartottak, akkor is, ha nem volt kényelmes vagy kellemes a munka!

A nagy dilemma tehát mindenkinek, aki az alakját formálni szeretné, hogy mikor legyünk engedékenyek és mikor szigorúak önmagunkhoz?! Jó módszer, ha az egyes szituációkban felteszed magadnak a kérdést:

Mit engedhetsz meg magadnak, ha a kilóidon dolgozol?

Megengedhetem magamnak?

Például eldöntötted, hogy leadsz 10 kilót. A mai 1 aerobik órára azonban nem akaródzik elindulni… Tedd fel a kérdést: MEGENGEDHETED MAGADNAK, hogy kihagyj egy edzést, te aki 10 kilótól akarsz megszabadulni?!

Vagy hatalmas súlyfelesleggel küzdesz,de már elfogadtad, hogy te vagy a “kövér lány”, és “így szereted magad, ahogy vagy”. Vajon MEGENGEDHETED MAGADNAK ezt a gondolkodásmódot te, aki egy magzat kihordásáért, táplálásért, majd a gyerek egészségéért, életmódjáért vagy (leszel) felelős?!

Vagy azt mondod, “Ma még eszem egy nagyot utoljára”… Tehát szerinted MEGENGEDHETED MAGADNAK ezt a hozzáállást te, aki oly régóta halogatod a diéta kezdetét és fogadkozol, hogy lefogysz?!

Persze a fenti kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz, pont ez a nehéz benne – mondhatod pl. hogy megengedhetem magamnak a pihenőnapot, a lakomát és hogy kövéren is szeressem a testem. Azonban ebben az esetben légy tudatában, hogy hoztál egy DÖNTÉST – és jusson eszedbe ez akkor is, amikor a sokadik nyáron érzed magad rosszul bikiniben, és irigykedve nézed azokat, akiknek összejött a strandforma…

Hogyan lehet még hatékonyabb ez a módszer? Tudd meg a Fitneszanyu blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top