Életmód

Naponta csak háromszor szabadna ellenőriznünk az e-mailjeinket

És ezt most nem a brit kutatók találták ki, hanem a kanadaiak.

Ha naponta csak három alkalommal csekkolnánk az e-mailjeinket, azzal jelentősen csökkenthetnénk a minket érő stresszt – állítja egy friss tanulmány.

Az egyik kanadai egyetem kutatói 124, a legkülönbözőbb területeken dolgozó – beleértve az egészségügyet, a tudományos életet, pénzügyi, információs, illetve adminisztratív munkaköröket – ember bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevők egyik felét arra kérték, hogy egy héten át naponta csak háromszor nézzék meg az e-mailjeiket, a többieket pedig arra, hogy annyiszor, ahányszor egyébként is szokták. A következő héten aztán a két csoport cserélt. Az alanyokat minden nap kikérdezték arról, mennyire stresszesek. Végül arra az eredményre jutottak, hogy aki ritkábban csekkolja az e-mailjeit, az kevesebbet stresszel.

A kutatás azonban nem tért ki arra, hogy vajon mi van azokkal az emberekkel, akik éppen attól lesznek stresszesek, hogy fontos e-mailekről maradhatnak le, ha nem ellenőrzik elég gyakran a postafiókjukat.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top