Életmód

Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?

Hamarosan itt a Mikulás, már vele van tele szinte minden bolt és gondolat. Mind a szülőé, mind a gyerekeké. Ez az időszak különösen nagy fejtörést okoz. Mit is csomagoljon a kis csizmákba a Mikulás csoki helyett, ha allergiás a gyerek, vagy valami másért ártana neki a sok édesség?

Mikulás bácsinak nincs könnyű dolga, hiába a jó gyerek–rossz gyerek lista… Milyen könnyű is lenne, ha a rosszak megkapnák a szenet, a jók meg a havat mondjuk? De nem így van, minden jó gyerek ajándékot kap, ki kisebbet ki nagyobbat…  iskolában, óvodában jár, nagymamánál, nagypapánál és persze otthon is. Jár egészséges, és jár beteg gyereknél, jár allergiásánál és rossz-evőnél.

Megpróbálok most segíteni Mikulásnak kicsit, mi is kerüljön az ablakba a kis csizmákba….

Dietetikusként jól tudom,hogy ebben az időszakban és ebbe a csomagba nem lehet nem vásárolni édességet, de nem könnyű úgy összeállítani az ajándékot, hogy ne egyszerűen cukorbombát adjunk a gyerekeknek. Szülő, nagyszülő, nagynéni és nagybácsi egyaránt tanácstalanul állhat a polcok előtt, a különböző termékeket, figurákat jobbnál jobb trükkökkel próbáljak kis és nagy márkák eladni nekünk. Mindegy, hogy lila, piros, kerek vagy szögletes, mindegy csak legyen valami csoki.

A tudatos vásárlói magatartás ( amit tanulunk kell még)  abban is megnyilvánul, hogy  elég erősek tudunk-e maradni ahhoz, hogy egészséges édességpakkot veszünk-e. A termékek minőségét elsősorban a gyártó cég, illetve a termékek beltartalmi értéke határozza meg, így fontos, hogy vásárlás előtt leellenőrizzük az összetevőket. Ma már a piacon nagyon jó hazai édességeket lehet vásárolni.

Vallom,hogy jobb, ha mi magunk állítjuk össze a csomagot. Nemcsak pénzt spórolhatunk meg, hanem változatosabbá és gyerekre szabottabbá tehetjük a piros celofántasak tartamát.
A  piros zsákocska elengedhetetlen része a jó minőségű csokimikulás és a virgács.  Mellettük feltétlenül lehet dió, mogyoró, mandula, alma vagy más gyümölcs… És hogy még mi? A teljes cikket a Diéta Óvoda blogon találod!

Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás csizmákba?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top