Életmód

Egymilliárd dollárba kerül a válása

Az Egyesült Államok történetének legdrágább válása lehet Harold Hamm olajmágnásé: a bíróság elsőfokú ítélete szerint csaknem egymilliárd dollárt kell fizetnie volt feleségének.

Az oklahomai bíróság szerint a Continental Resources energiavállalat vezetőjének 995 millió dollárt (átszámítva 245 milliárd forintot) kell fizetnie volt nejének, Sue Ann-nek. A döntés még nem jogerős.

A 68 éves Hamm az Egyesült Államok leggazdagabb emberei közé tartozik, a Forbes magazin által összeállított, a 400 leggazdagabb amerikait bemutató listán a 33. helyet foglalja el. Csak a Continental Resourcesban lévő 68 százalékos részesedése 14 milliárd dollárt ér a szaklap szerint. A Time magazin 2012-ben a száz legbefolyásosabb ember listájára is felvette őt.

Bár az üzletember korábban már átutalt 22 millió dollárt Sue Ann-nek, az 58 éves nő nem tartotta méltányosnak az összeget, ezért fordult a bírósághoz. Harold Hamm még benyújthatja fellebbezését az ítélet ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top