Életmód

Ilyen egy diéta, ahol kötelező enni

Egy diéta, ahol enni kell, ahol sosem vagy éhes, és alapjaiban fogja megváltoztatni az életed, persze csak ha elkezded! Bemutatjuk a 160 grammos szénhidrát (CH) diétát, bloggerünk leírja a lényeget.

A diéta lényege hogy 1 nap alatt összesen 160 gramm CH-t lehet elfogyasztani napi ÖT (5!!!) étkezéssel. Nem 3, nem random kettő, vagy “bekapokegyszenyótkétóraközött” kajálással, hanem öt darab étkezéssel. Ebből három a nagyobb (a reggeli az ebéd meg a vacsi) a többi értelemszerűen kis étkezés. És hogy még mixeljük egy kicsit a dolgot, ezeket az étkezéseket megadott időpontban, megadott mennyiségű CH grammban kell bevinni.

Ilyen egy diéta, ahol kötelező enni

Na, de ez még nem minden! Ugyanis a lényeg még csak most jön. Nem mindegy, hogy milyen szénhidrátot eszünk, amikor eszünk. Mert vannak gyorsan felszívódó CH-k, amik gyorsan emelik a vércukorszintet ,és vannak lassan felszívódó CH-k, amik egyenletesen emelik, és tartják a cukiszintet. Szóval a lényeg, hogy ebben a diétában fontos, hogy MILYEN CH-t eszel, és MIKOR eszed azt. Igazából ez a két fő alapszabály van.

Lássuk a lassú CH-kat (a teljesség igénye nélkül): teljes kiőrlésű búzák, lisztek, hüvelyesek (bab, borsó), bulgur, quinoa, köles, basmati rizs, durum tészta, hajdina, az összes zöldség, kivéve a krumpli.

Gyors CH-k: tej, joghurt, kefir, gyümölcsök, minden, ami össze van turmixolva, és a krumplit is ide számoljuk (legalábbis hát én inkább ide rakom).

Fehérliszt és cukor bye-bye. Ezeket el kell felejteni, és a teljes kiőrlésű lisztekkel, zabpehelyliszttel, valamint a különböző édesítőkkel kell megismerkedni (stevia, eritrit, xilit a.k.a nyírfacukor).

Tudj meg még többet a Nincs több csoki blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top