Életmód

A nyírfavíz lesz 2015 legdivatosabb “csodaitala”

A kókuszvíz már a múlté...

A brit szakemberek szerint a jövő év első számú “csodaitala” a nyírfavíz lesz.

A nyírfavíz egy sor előnyös tulajdonsággal kecsegtet: állítólag ugyanis a fejfájás, hörghurut, az influenza, a májbetegség vagy az ízületi gyulladás gyógyításától kezdve a narancsbőr, a korpásodás, illetve az ekcéma megszüntetéséig egy sor dologra alkalmas.

A nyírfavíz lesz 2015 legdivatosabb

A nyírfavizet kizárólag kora tavasszal lehet begyűjteni, amikor a nedvek felfutnak a fa törzsében. Ekkor egy csapot kell fúrni a törzsbe és alátenni egy üveget, amibe belefolyhat a víz. A nyírfavizet a legjobb frissen fogyasztani, a szavatossági ideje csak néhány nap, de pasztörizálás után hosszabb távon is eltartható.

“Kémiai profilját tekintve a nyírfavíz nagyon hasonlít a kókuszvízhez. Makro- és mikrotápanyagokban gazdag, ideértve a fehérjéket, az aminosavakat, az enzimeket, az elektrolitokat és a káliumot. A kókuszvíztől eltérően azonban szaponint is tartalmaz, mely csökkenti a koleszterinszintet és némi gyulladáscsökkentő hatással is bír” – magyarázta dr. Michelle Storfer táplálkozási szakértő a Daily Mail riportjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top