Életmód

Letartóztatás járt a hamis segélyhívásokért

Mintegy ötezer hamis segélyhívás lebonyolításának vádjával tartóztattak le egy 43 éves nőt Szöulban, aki állítása szerint alkohol hatása alatt telefonbetyárkodott.

A mindössze Szung vezetéknéven azonosított gyanúsítottat azzal vádolják, hogy 2010 januárja és 2014 júliusa között 4654-szer tárcsázta indokolatlanul vagy viccből a 112-es sürgősségi számot – közölte a szöuli Dobong kerület rendőrkapitánysága. A hatóságok szerint a hívások során Szung öngyilkossággal fenyegetőzött, vagy hamisan azt állította, hogy talált egy holttestet, és a rendőrök, illetve járőrkocsik kiérkezését sürgette. “Hamis hívásokat bonyolítottam, amikor ittas voltam” – idézte a Szung kihallgatásán elhangzottakat egy rendőr.

 A jelenlegi törvények szerint azok, akik indokolatlanul vagy viccből riasztják a rendőrséget, kevesebb mint 100 ezer dél-koreai von (23 ezer forint) pénzbírságra számíthatnak. Kizárólag a megrögzött telefonbetyárok, vagy a jelentős károkat okozók szembesülnek szigorúbb büntetésekkel, ami akár öt év börtönbüntetést, vagy tízmillió dél-koreai vont is elérő pénzbírságot is jelenthet.

A rendőrség jelenleg azt fontolgatja, hogy keresetet nyújt be Szung ellen a hamis hívásokból eredő veszteségek miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top