Életmód

A halolaj oldja meg a nehezen kezelhető gyerekek problémáját?

Egy nemrég zárult, két éven át tartó orvosi kutatás bizonyította be, hogy a nagy dózisú omega-3-bevitel jelentősen mérsékli a viselkedési problémákkal küzdő gyerekek tüneteit.

Hat hónapon keresztül napi ezer milligramm gyümölcsitalba kevert omega-3-zsírsavakat kapott száz, 8–16 év közötti, viselkedési problémával küzdő amerikai diák, amíg százan placebo gyümölcslevet ittak kontrollcsoportként. A szülők sem tudták, hogy gyermekeik melyik csoportba tartoznak, a kutatás végeztével azonban 97 százalékos pontossággal meg tudták mondani, hogy az ő gyermekük kapott-e omega-3-készítményt vagy sem.

A vizsgálatokat a Philadelhiai Egyetem Pszichológia Tanszéke végezte, és megállapításaik szerint átlagosan 41 százalékkal mérséklődtek a tünetek, ami nemcsak a kicsiknek jelentett könnyebbséget, hanem a családon belüli szülő-gyermek viszonyra is pozitívan hatott.

Az angol Oxfordi Egyetem professzora, David Smith elmondta, hogy hat hónappal a kezelés után is folyamatosan mérték a tünetek felbukkanását, és az omega-3-zsírsavak hosszú távú pozitív hatását jól bizonyította, hogy még ekkor is mérsékelten jelentkeztek az antiszociális zavarok a kezelés előtti állapothoz képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top