Életmód

Töltsd le a diétázóknak összeállított bevásárlólistánkat!

Hogy megkönnyítsük a fogyókúrádat, készítettünk egy kis táblázatot, amit ha letöltesz, elvihetsz magaddal vásárolni, vagy egyszerűen csak kiteheted a hűtőajtóra, szerintünk segíteni fog, motiválni biztosan!

Még akkor is, ha az ember egyedülálló, nehéz megoldania, hogy csak egészséges élelmiszerek legyenek otthon. Sőt, ilyenkor esünk át a ló túloldalára, mert kipakoljuk a hűtőt, hagyunk benne vizet, almát esetleg salátát, és azt mondjuk: “Akkor diétázzunk!” Nagy hiba. De amikor már családunk van, ezt nem is tehetjük meg, nem lehet mindent száműzni. Bizony, sokszor össze kell szorítani a fogunkat, és a házi kolbász helyett a csirkemellért nyúlni. Érdemes viszont otthonra magunknak “külön” is vásárolni, vagyis olyan gyümölcsöt, tejterméket, gabonát, finomságot, amiből, ha szeretnénk, persze módjával, de fogyaszthatunk.

Anyukám arra tanított, hogy mindig írjam fel, mit vásároljak a boltban, így kevesebb az esélyem arra, hogy kétszer annyit fizetek, mint terveztem, és egy csomó felesleges dolgot vásároljak össze. Régi, ezerszer hallott és olvasott okosság, hogy soha ne menj éhesen vásárolni, ebben is van valami!Ami pedig az árakat illeti, nem mindig igaz, hogy az egészséges táplálkozás sokkal többe kerül. A rántott hús sült krumplival nem feltétlenül jön ki olcsóbbra, mint például egy zöld fűszeres csirkemell bulgurral és vegyes salátával.

Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Mi legyen otthon mindig!

Töltsd le diétázóknak összeállított bevásárlólistánkat!

Amit érdemes elkerülni, ha diétázol

cukrozott gyümölcslevek, aszpartámot és szacharózt tartalmazó ételek, italok, fehér liszt és fehér lisztes ételek, gabonalisztek, fehér kristály- és porcukor, csokoládé (tej főleg), dextróz (szőlőcukor), sózott, pirított, ízesített magvak, étolaj, fruktóz, gabonapehely (reggeli, cukros gabonapelyhek), konzerv cukrozott gyümölcs (vagy tartósított), panírozott és tartósított hal és húsáruk, húsleveskocka vagy granulátum, jégkrém, fagyasztott pékáruk, cukros gyümölcsjoghurt (bolti), cukros kakaópor, instant kávék, konzerv zöldség és gyümölcs, krumpli (nem tiltott, de módjával), kukorica (módjával), cukros lekvárok, likőrök és egyéb alkoholok, margarinok, sör, szacharin, instant tea, tészták többsége, bolti pudingok, desszertek, chipsek, ropik, fehér lisztből készült sütik, pékáruk, zsíros sajtok, sajtkrémek, vajkrémek, zsíros húsok és felvágottak, készételek, salátaöntetek és mártások, fehér rizs (módjával)

 Próbáltam alapvető élelmiszereket összegyűjteni és ezáltal segíteni nektek. Elsőre kevésnek tűnhet, amit szabad, és soknak, amit nem. Pedig hidd el, ez nem így van, csak okosan kell bánni az élelmiszerekkel. Például nem megvenni a cukros gyümölcsjoghurtot, hanem nagyjából 1 perc alatt otthon készíteni, natúr joghurt, 1 teás kanál xilit, illetve egy marék gyümölcs hozzáadásával.

Így nem lesz cukros a joghurtunk, sőt sokkal finomabb is, meglátod. Egyébként, ha édes gyümölcsöt teszel bele, még a természetes édesítőszer is elhagyható. Vagy tegyél bele, ha gondolod, magvakat vagy aszalt gyümölcsöt, isteni finom. De tudsz a túróból is bármikor finomságot készíteni magadnak, vagy zabpehely és tej+víz hozzáadásával zabkását (magokkal, gyümölccsel!), sőt  zsírszegény kakaóport keverve édesítőszerrel, a finom kakaóról sem kell lemondanod, ha éppen azt kívánod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top