Életmód

5 tipp, ha szép hajat akarsz

Az egészséges, csillogó és selymes haj egy nő legfőbb éke, nem véletlenül szokták "hajkoronának" is nevezni. Bloggerünk megmutatja, mit tehetsz, hogy neked is gyönyörű legyen a hajad.

Meg kell válnod a nem egészséges hajtól!

Ez az első és egyben legnehezebb lépés. Én tudom, hogy nem könnyű rávenni magunkat egy hajvágásra, főleg, ha nem kis mennyiségről van szó. De sajnos a töredezett, roncsolt hajvégek már semmiféle csoda folytán nem fognak meggyógyulni, csak gátolják majd a további növekedést. Ha nehezen veszed rá magad, gondolj arra, hogy mindent a cél érdekében! Inkább legyen egy kicsit rövidebb, hogy később minél hosszabbra nőjön!

Kezdd belülről!

Ha már  túl vagy az első lépésen, nem árt kicsit átgondolni, mit tehetnél azért, hogy többé ne menjen tönkre a hajad! Először is érdemes minél több vitamint bevinni a szervezetbe! Amiket a haj nagyon szeret: A-, B-, C-, E-vitamin. A vitaminok terén nagyon széles skálán válogathatunk már, vannak speciális szépség- és hajvitaminok,  egy alapos körbenézés után lehet  csak kiválasztani azt ami számunkra a legjobbnak ígérkezik. De vitamint vihetünk be természetesen étkezés során is: fogyasszunk minél több halat, tojást, zöldséget és gyümölcsöt!

A Rúzs és pite blog háziasszonyának hajkoronája
A Rúzs és Pite blog háziasszonyának hajkoronája

Titkos fegyver a gyógyszertárból

A ricinusolaj! Pár száz forintba kerül, eredetileg hashajtó termék, de úgy látszik, a hajat is “meghajtja”! Egyre elterjedtebb azok körében, akik hosszabb vagy dúsabb hajat szeretnének, én is évek óta használom, mondjuk mostanában ritkábban került a kezembe. A használata rendkívül egyszerű: tegyünk egy keveset a tenyerünkbe, és masszírozzunk belőle a hajtőbe, majd szépen az egész hajon és hajvégeken is oszlassuk el. Ne legyen túl kevés, de nincs szükség belőle nagyobb mennyiségre. Ezután kössük fel a hajat, tegyünk rá egy zuhanysapkát, arra egy törölközőt, és nincs más hátra, mint hogy hagyjuk dolgozni az olajat! Én így szoktam aludni, de 4-5 óra mindenképp szükséges, hogy kifejthesse a hatását. Hajmosásnál a következőre figyeljünk: mivel ez egy nagyon sűrű, ragaszkodó olaj, ezért először jó alaposan tiszta vízzel mossuk le a hajat, csak utána samponozzunk! Ha az olaj keveredik a samponnal, nehezebb tőle megszabadulni, de ha előtte jó sok vizet kap, már könnyebb lesz a dolgunk!  Hetente egyszer, vagy minden második hajmosásnál használjuk, és nem marad el az eredmény!

További tippek a Rúzs és Pite blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top