Életmód

Doppingügy miatt juthatunk új olimpiai aranyhoz

Úgy néz ki, hogy doppingolt az ausztrálok olimpiai bajnok kajakosa, ezért két évre eltiltják a versenyzéstől. Még érdekesebb, hogy a londoni mintáját is újraelemezhetik, és ha az is pozitív lesz, akár a magyar kajaknégyesé is lehet a szám olimpiai aranyérme. Kammerer Zoltán azt mondja, kíváncsian várja az eredményt.

Pozitív lett a doppingtesztje az ausztrálok kajakosának, Tate Smith-nek, akit két évre eltilthatnak a versenyzéstől – olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapján megjelent közleményben, a szövetség információi szerint a versenyző két évvel ezelőtti, londoni mintáját is újraelemezhetik, és ha az is pozitív lesz, akár a magyar kajaknégyesé is lehet a szám olimpiai aranyérme.

Smith, aki egy júliusi, magyarországi ellenőrzés során bukott meg, várhatóan nem állhat rajthoz a két év múlva sorra kerülő riói olimpián, írják, és ausztrál források alapján a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) újraelemzi londoni mintáját is.
   

Kammerer kíváncsian várja az eredményt

Az ausztrálok 2012-ben a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta magyar négyes előtt lettek aranyérmesek az olimpián. Ha bebizonyosodik, hogy Londonban sem tisztán versenyzett Smith, akkor négyesüket megfoszthatják az aranyéremtől.
   

 “A hír érdekes, és kíváncsian várom a fejleményeket, bár szerintem ez elég hosszú folyamat lesz” – mondta az mkksz.hu-nak a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer.
 Bár Smith még nem nyilatkozott, egyes hírforrások szerint új táplálékkiegészítője tartalmazhatta a tiltott szert.

MTI Fotó: Kovács Tamás. Brandenburg
Kammerer Zoltán szeli a vizet MTI Fotó: Kovács Tamás. Brandenburg

Aranyéremben így sem szenved hiányt a magyar szövetség, néhány hónapja a németországi vb-n olyan iramban hozták az aranyakat, hogy nem győztünk lépést tartani. Akkor nyolcnál álltak meg, az éremtábla élén.

Itt nézd vissza az emberfeletti brandenburgi lapátolást nagyképekben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top