Életmód

5 kajaszabály, ha hatékonyan szeretnél edzeni

Ha komolyan veszed az alakformálást, akár fogyni, akár izmosodni szeretnél, nem teheted meg, hogy nem veszel tudomást a táplálkozás fontosságáról. Ugyanis bármennyire keményen edzel, nem éred el a célod, ha össze-vissza eszel, nassolsz vagy csak "ugyanúgy eszel, mint korábban".
  • Foglalkozz vele! Ha formálni szeretnéd az alakod, az 70%-ban az étkezésen múlik. Igen, csak 30% az edzés, mégis a táplálkozást felejtik ki leggyakrabban az emberek.
  • Egyél! Ha edzel, akkor enned is kell, hiszen a mozgás során – már ha edzésen mindent beleadsz – rengeteg kalóriát égetsz el. Másnap pedig – főleg, ha erősítő edzés volt – szintén kell energia ahhoz, hogy a tested regenerálódni tudjon. Nem mindegy persze, hogy mit és mennyit.
  • Felejtsd el a divatos diétákat és a “sztárok-is-ezt-csinálják” fogyókúrákat! Most komolyan, a bulvárlapok akár egy lapszámon belül is képesek egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat állítani a celebekről… De még ha attól nézne ki úgy XY ahogy, akkor is érdemes elgondolkodni, hogy ami neki beválik, vajon tényleg egészséges-e, és mindenkinek ugyanolyan hatásos?

További fontos szabályok a Five Fit Fact blogon!

5 kajaszabály, ha hatékonyan szeretnél edzeni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top