Életmód

Magyar doktornő nyerte a híres görögországi ultramaratont

A leggyorsabb férfi is mindössze egy órával előzte meg Lubics Szilviát a 246 kilométeres távon.

Szombaton harmadszorra nyerte meg a Görögországban megrendezett Spartathlonon a nők versenyét Dr. Lubics Szilvia. Az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres ultramaratonon ezúttal 26 óra 53 perc futás után ért célba, csupán 1 órányira lemaradva a férfi dobogótól, ami az összetett 9. helyet jelenti. Ezzel három helyet javított, legutóbb ugyanis a 12. helyen ért célba összesítettben.

Lubics Szilvia civilben fogorvosként praktizál, és három gyermek édesanyja. A futónő annak ellenére teljesítette a kategóriájában elsőként a távot, hogy a 124. kilométernél hányni kezdett, és sokszor még a víz sem maradt meg benne, végül mégis sikerült felülkerekednie a nehézségeken.

 

A Sparthatlont 83 óta tartják meg minden évben Görögországban, a táv szédületes, 246 kilométer. Ezt a távot futotta le egy Pheidippidész nevű futár, hogy segítséget kérjen Athénnak a spártai királytól a maratoni csata előtt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top