Életmód

Klasszikus férfi téveszmék a párkapcsolatról

A téveszmének pont az a csapdája, hogy annyira evidens igazságnak számít a benne hívőnek, hogy szinte képtelenség megváltoztatni az illető álláspontját. Márpedig a kapcsolatok, házasságok téveszmék és hibás előítéltek, hangzatos, de gyakorlatban nem működő álbölcsességek tucatjaira épülnek – és ezért is omlanak össze olyan nagy számban. Íme, néhány férfi téveszme a nőkről és a kapcsolatokról. Ha tudod, változtasd meg őket!

A nőnek a vérében van a háztartás minden fortélya

Alaptévedés, ami könnyen dühös kiábrándultságba fordulhat már az összeköltözés elején, és egyúttal a szép tervek és a kapcsolat végét is jelentheti. Ez a hibás előfeltételezés része annak a nagy, idealizált és téves nőképnek, amit a férfiak közül sokan dédelgetnek magukban. Igaz, hogy istennők vagyunk, de nem úgy, ahogy a pasik hiszik: a tökéletességünk nem a padló súrolásakor mutatkozik meg a maga teljességében.

Klasszikus férfi téveszmék a párkapcsolatról

A nők mind férjet keresnek

Tényleg így gondolják sokan, és fel nem foghatják, hogy egy nő is kereshet pusztán kalandot, szórakozást egy pasi mellett, sőt még az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem célja a házasság sem most, sem máskor. Mi több, talán még egyedül is boldog tud lenni…

A nők valamennyien gyermeket akarnak

Ha tudnák a férfiak, mennyire ijesztő gondolat tud ez lenni sokszor… Talán jobb is, ha nem tudják.

A nőknek megfelel, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél

Ezt biztosan az találta ki, aki a mérettel kapcsolatos hiedelmet is terjeszti… Még hogy nem számít a külső? Ugyanúgy a gyönyörű férfira vágyunk, ahogy a férfiak a tökéletes szépségű nőre. Való igaz, hogy az előnytelen külső feledtethető sok jó tulajdonsággal, de hiába is lesz a pasi birtokában az összes férfierénynek, szépség híján nem lehet tökéletes.

Klasszikus férfi téveszmék a párkapcsolatról

Csak az számít a nőnek, hogy nagyon szeresd

Óhh, kérem… Ezer más vágyunk is van, ami kielégítésre vár. Puszta szerelemből ugyan ki tudna megélni ezen a Földön?

Csak az a fontos a nőknek, hogy legyen elég pénzed

Nem hátrány, sőt vonzó tényező egy tömött tárca és a hízott bankszámla, de ahogy puszta szerelemmel, úgy önmagában a pénzzel sem lehet boldoggá tenni minket. A kettőt próbálják meg kombinálni, kedves Uraim.

A nők nem tudnak boldogulni férfi nélkül

Bár ezt már réges-rég bizonyítottuk, még a mai napig szilárdan tartja magát a tévhit, hogy a férfi támasztéka nélkül a nő nem boldogulhat. Azt véljük felfedezni az ilyen hiedelem mögött, hogy a kedves férfinak nincs helyén az önbizalma. Egyébként fordítva működik? A pasik vajon boldogulnak nélkülünk?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top