Életmód

Így eddz a mellizmaidra!

A mellizmodat szeretnéd edzeni, de nem tudod, mik a neked való gyakorlatok? Bloggerünk segít!

Fekvőtámasz

A mellizmok edzése itt kezdődik, természetesen más izmok is dolgoznak (tricepsz, törzs és lábizmok). Széles támasszal fekvőtámasz pózban helyezkedünk el, és leengedjük magunkat. Figyelj: a medencéd ne lógjon és ne is emelkedjen ki, tartsd meg a “deszkapózt”! Könnyítés: lent van a térd. Fújd a levegőt, mikor feljössz.

Így eddz a mellizmaidra!

Fekve nyomás minden mennyiségben

A mellezés alapgyakorlata, és számtalan variációja létezik. Ezeket hivatalosan külön gyakorlatként kell kezelni, de most az egyszerűség kedvéért: fekve nyomás vízszintes padon, 45 fokos ferde padon vagy negatív padon (a mell középső, felső, alsó részét edzi). Végrehajthatod rúddal, kézisúllyal, sőt állásban gumikötéllel is! Vannak fekvenyomó-gépek is. A mozdulat ugyanaz, mint a fekvőtámasznál: a könyök kifelé-lefelé halad, a súly a mell vonalához ér, és innen tolom föl (vagy előre pl. gépnél) a súlyt nyújtásig. Fújás: tolásnál.

Így eddz a mellizmaidra!

Tárogatás

Kézisúllyal, vagy tárogatógépen is végrehajthatod. A karok enyhén hajlított állapotban és egymás felé néző tenyérrel közelednek egymás felé. A kereszthúzás csigán ugyanez, ott kombinálhatsz az iránnyal is: keresztezhetsz elöl, alul vagy felül.

Így eddz a mellizmaidra!

További gyakorlatok a Fitneszanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top