Életmód

Olcsó és egészséges uzsonna suli utánra

Amint hazaindulunk a suliból, oviból, megkérdezem őket, milyen volt az ebéd? Ízlett nekik? Megették? Éhesek maradtak? Ha az utolsó kérdésre igen a válasz, itt a megoldás: gyors, olcsó és egészséges.

Sokszor nem eszik meg az egész ebédet, és akkor bizony fontos, hogy pótoljanak délután. Van, amikor már hazafele éhen akarnak halni és venni kell valamit, útközben elmegyünk több olyan hely mellett is, ahol tudunk enni venni, vagy beszaladhatunk a boltba is, ha onnan kellene vásárolni. De igyekszem már napközben a gyerekek nélkül úgy vásárolni a boltból vacsorára, hogy jusson uzsonnára is, ha éhesek lennének. Ha nem is farkaséhesek, akkor is szívesen uzsonnáznak otthon (is). Ennél az étkezésnél is fontosnak tartom, hogy ha csak lehet, olyasmiket egyenek, amik egészségesek. Már megvan, melyik gyermekem melyik zöldséget vagy gyümölcsöt hajlandó megenni – sajnos nem túl nagy a választék, de ha már megesznek valamit, abból sokszor veszek, hogy legalább azt egyék az édességek és más bolti rágcsák helyett.

Minap sikerült összeállítanom egy igazán egészséges uzsonnatálat, ami náluk is nagy sikert aratott, a részleteket a Családanyu blogon találod!

Olcsó és egészséges uzsonna suli utánra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top